Dia

  • Snel raadpleegbaar & gemakkelijk doorzoekbaar
  • Geen fysieke opslagruimte meer nodig
  • Beheer risico's op het gebied van informatieveiligheid gemakkelijker

Een dia digitaliseren betekent dat een fysieke dia wordt gescand en omgezet in een digitaal bestand met het gewenste format. Daarmee wordt de dia beschikbaar op elk modern elektronisch apparaat.

Een dia digitaal beschikbaar maken geeft iedereen met toegang de kans om afbeeldingen, cultureel erfgoed of andere visuele documentatie te raadplegen. Het lost ook in één klap de meeste problemen met fysieke opslag, kwaliteitsverval en projecteren van fysieke dia's op. Karmac vertelt graag hoe dia's digitaliseren in zijn werk gaat. Ontvangt u liever direct hulp? Neem dan contact op.

De voordelen van gedigitaliseerde dia’s

Waarom kiezen organisaties ervoor om dia’s te laten digitaliseren? Ontdek de drie belangrijke pluspunten van dit proces.

  1. Uw data wordt makkelijker toegankelijk. Een dia digitaliseren maakt de plaat digitaal beschikbaar. Vanaf elke locatie, op elk moment en door meerdere gebruikers tegelijk. Zonder dat er een diaprojector of video voor nodig is.
  2. Dia’s bewaren wordt eenvoudiger. In plaats van in een stoffig magazijn met relatief grote en zware diaraampjes kunnen gedigitaliseerde dia’s bewaard worden op een lokale schijf, in een online cloudoplossing of via SharePoint. Het is simpel om meerdere kopieën van een digitale dia te maken.
  3. De dia wordt bewaard voor de eeuwigheid. Analoge dia’s vervagen en verslijten na verloop van tijd. Het digitaliseren van dia's stopt dit verouderingsproces volledig en legt de dia vast in dezelfde kwaliteit die het materiaal op dat moment heeft.

Waarom uw dia’s laten scannen?

Digitalisering door Karmac heeft dus de volgende belangrijke voordelen: het digitaliseren van dia's zorgt voor behoud de kwaliteit van de dia, maakt ze toegankelijker en verkleint de benodigde fysieke opslagruimte. Maar er is meer.

Als uw dia's cultureel erfgoed of wetenschappelijk onderzoek zijn, dan kan het in het algemeen belang zijn om ze voor onderzoekers en voor het grote publiek toegankelijk te maken. Dit doet u door ze te laten digitaliseren. Door de bestanden in categorieën in te delen en bepaalde tags aan een dia toe te voegen, wordt het plaatje bovendien erg makkelijk vindbaar. Dia's scannen bespaart ook het beheer van een fysieke opslagruimte, veel zoektijd door uw medewerkers en het moeten investeren in (verouderende) projectieapparatuur. Ten slotte beschermt het proces u tegen het risico dat waardevolle fysieke dia's kwijtraken of beschadigen tijdens raadpleging.

Dia’s laten digitaliseren door Karmac

Karmac is gespecialiseerd in het digitaliseren van dia's. Een groot deel van de klanten van Karmac bestaat uit musea, ziekenhuizen, corporates, bibliotheken en stichtingen die hun onvervangbare dia’s willen behouden voor de komende generaties. De werkwijze is er dan ook op gericht waardevolle en potentieel kwetsbare media veilig te scannen.

De klanten van Karmac

Vragen? Neem contact op

Klinkt dia's laten digitaliseren als een goede stap om uw cultureel erfgoed, afbeeldingen of andere visuele gegevens te bewaren en toegankelijker te maken? Karmac staat voor u klaar. Neem meteen contact op met de specialisten.

Culturele markt

Vragen?

We helpen je graag.

Demy van Leusden

T. 06 3017 7309
E. Demy.van.Leusden@karmac.nl

Stuur Demy een e-mail

Stuur Demy een e-mail

Overige zakelijke markt

Overheid

Vragen?

We helpen je graag.

Demy van Leusden

T. 06 3017 3709
E. Demy.van.Leusden@karmac.nl

Stuur Demy een e-mail

Stuur Demy een e-mail

© Copyright Karmac Informatie Innovatie 2024 | Powered by iClicks | Sitemap | Cookieinstellingen | Privacy verklaring