Complimenten van de Koninklijke bibliotheek

De Koninklijke Bibliotheek (KB) is de nationale bibliotheek van Nederland. Hier worden alle publicaties uit en over Nederland verzameld, bewaard en gedeeld. Iedereen moet de mogelijkheid hebben om te lezen, te leren of onderzoek te doen en zich daardoor verder te ontwikkelen. Karmac helpt hierbij door maar liefst 95.912 stukken digitaal beschikbaar te maken.

"Het Digitaliserings & Contentrelease team deelt het heuglijk nieuws dat sinds dinsdag 17 maart alle kranten van project Kranten-6 aan Delpher zijn toegevoegd. Het is noemenswaardig dat dit project voor de volle 100% is opgeleverd. Er zijn in het traject geen scans corrupt gebleken en er zijn geen metadata-reparaties nodig geweest.

We kunnen hieruit opmerken dat het volledige productieproces van materiaalvoorbereiding, digitalisering, verwerking en indexering heel goed werk heeft geleverd. Petje af voor iedereen in de KB die hieraan heeft bijgedragen en aan leverancier Karmac Informatie & Innovatie! Kranten-6 omvat maar liefst 95.912 afleveringen van 26 krantentitels geleverd door 13 verschillende instellingen."

Wij blijven ons voortdurend inzetten om deze fantastische resultaten voort te zetten! Samen bouwen we aan de digitalisering van cultureel erfgoed.

Meer informatie over digitaliseren?

Wilt u meer informatie over digitalisering van cultureel erfgoed? Neem dan telefonisch contact met ons op door te bellen naar 0320 286 959 of mail naar info@karmac.nl. Wij voorzien u graag van meer informatie.

Neem contact op

© Copyright Karmac Informatie Innovatie 2024 | Powered by iClicks | Sitemap | Cookieinstellingen | Privacy verklaring