< p>

Tekeningen digitaliseren

Tekeningen digitaliseren doen we al jaren met veel passie. We hebben veel ervaring met het digitaal maken van allerlei soorten tekeningen, van elke kwaliteit. Het digitaliseren van tekeningen is een secuur proces, omdat de kwaliteit van originelen ontzettend verschilt. De ene illustratie is kwetsbaarder dan de andere. Dit is onder ander afhankelijk van hoe oud de tekening is en hoe hij is bewaard. Laat uw tekeningen digitaliseren door Karmac en u heeft uw blauwdrukken, achtergronden en andere tekeningen altijd bij de hand.

Het digitaal maken van tekeningen heeft ontzettend veel voordelen; naast de ruimtebesparing in uw analoge archief.

  • Geen verlies of beschadigingen meer van originele tekeningen
  • Vraag de digitale tekeningen vanaf elke werkplek op
  • Altijd een back-up beschikbaar

Tekening digitaal maken

We willen dat alles met één muisklik bij ons is, en onze digitaliseringswerkzaamheden helpen u daarbij. Door uw originele tekeningen te digitaliseren, heeft u ze altijd binnen handbereik. En de vierkante meters die overblijven in uw archief kunt u op een betere manier indelen.

We gebruiken gespecialiseerde apparatuur waarmee we originele tekeningen scannen en zo digitaal kunnen maken. Normale tekeningen digitaliseren we met ons geavanceerde doorvoersysteem. Hiermee digitaliseren we in zwart-wit en kleur.

Kwetsbare tekeningen digitaliseren

Voor originelen die kwetsbaarder zijn of een groot formaat hebben of waarbij kwaliteit ontzettend belangrijk is, gebruiken we stationaire scanners. We leggen bij de digitalisering van kwetsbare tekeningen het origineel op een vacuümtafel of onder een glasplaat waarboven een camera gemonteerd is. Op deze manier beweegt het origineel niet en kunnen we de hoogste kwaliteit garanderen voor de gedigitaliseerde tekening. Door het weinige contact met het origineel, blijft het ook nog eens onbeschadigd. ( max. afmetingen. B x l = 125cm x  350cm)

Tekeningen scannen

Karmac maakt onder andere de volgende tekeningen digitaal:

  • Blauwdrukken
  • Illustraties die een achtergrond met veel “ruis” bevatten
  • Een tekening met dunne lijnen, stempels of vouwen
  • transparanten
  • Posters
  • Schilderijen( evt. in de lijst)

Meer documenten digitaliseren

Karmac I&I is een betrouwbare partner in tekeningen digitaliseren. Daarnaast zijn we werkzaam in de digitalisatie van onder andere:

Contact opnemen

Wilt u meer informatie over het digitaliseren van tekeningen? We zijn te bereiken via 0320 286 959 en via ons contactformulier.