Boeken digitaliseren

  • Hoogste kwaliteit scans
  • Zorgvuldige behandeling van de boeken
  • Professionele begeleiding

Met behulp van moderne scanapparatuur en intelligente scantechnieken scant en digitaliseert Karmac alle soorten boeken. Zo blijven historische stukken bewaard en beschadigen de fysieke boeken niet.

Het digitaliseren van boeken heeft als voordeel dat de documenten online toegankelijk worden voor een groot publiek. Tevens zorgen we er op deze manier voor dat het orginele boek in een betere staat blijft, omdat deze minder vaak worden geraadpleegd. Onze medewerkers beschikken over specialistische kennis en gaan zorgvuldig aan de slag. Bij elke scan staan wij garant voor de hoogste kwaliteit.

De voordelen van digitale boeken

  • Geen verlies of beschadiging van originele boeken
  • Historische teksten en erfstukken blijven bewaard
  • Boeken worden via het internet toegankelijk voor een groot publiek
  • De digitale versies kunnen vanaf elke werkplek opgevraagd worden
  • Altijd een back-up beschikbaar

Vragen?

We helpen je graag.

Demy van Leusden

T. 06 3017 7309
E. Demy.van.Leusden@karmac.nl

Stuur Demy een e-mail

Stuur Demy een e-mail

Deze organisaties kiezen voor Karmac I&I

Boeken scannen met zeer intelligente boekscanners

Het digitaliseren van boeken is één van de specialiteiten van Karmac. Vanaf begin jaren 70 zijn, in eerste instantie met behulp van microfilm, honderdduizenden pagina’s gedigitaliseerd. Tegenwoordig is de microfilm vervangen door boekscanning, oftewel digitalisering. Karmac beschikt hiervoor over de modernste boekscanners van Zeutschel en I2S. Deze scanners zijn uitgerust met zogeheten ‘boekenwip-systemen’. Deze systemen voorkomen dat de originele boeken beschadigd worden en zorgen tevens voor een vlakke bovenzijde, zodat perfecte scans mogelijk zijn.

Het digitalisatieproces

Onze specialisten beschikken over jarenlange ervaring en kennis op het gebied van zorgvuldige digitalisatie. Zo bent u verzekerd van een optimale digitalisering van uw boeken. Bij het scannen werkt Karmac I&I volgens een stappenplan. De eerste stap is een bezoek en inventarisatie bij u op locatie. Tijdens dit bezoek bekijkt een van onze accountmanagers de boeken en bespreekt hij de mogelijkheden met u. Vervolgens ontvangt u een offerte op maat. Zodra u akkoord heeft gegeven op de offerte, neemt een van onze projectleiders contact met u op om het project verder in te plannen.

Het digitalisatieproces bestaat uit de volgende stappen:

1. Schonen
2. Voorbewerken
3. Scannen
4. Toegankelijk maken van de boeken

De gedigitaliseerde documenten leveren we zo op dat ze direct geïmporteerd kunnen worden in de aanwezige raadpleegsoftware. Na oplevering van de digitale documenten is het bovendien mogelijk om de fysieke boeken zuurvrij te laten verpakken. We informeren u hier graag over.

Kwetsbare boeken digitaliseren

Papieren erfgoed is kwetsbaar en dient behouden te worden. Daarom volgen we strenge richtlijnen bij het digitaliseren van historische boeken. Karmac I&I heeft diverse studio’s ingericht met camerasystemen die zijn uitgerust met Leaf digitale achterwanden. Met deze boekscanners zijn we in staat om de meest gevoelige documenten digitaal te fotograferen met de hoogste kwaliteit. Karmac levert dagelijks scans af die voldoen aan alle eisen van het prestigieuze Metamorfoze project. Ook ander erfgoed, zoals kaarten en historische documenten worden op deze wijze voor toekomstige generaties bewaard.

Uw boeken scannen in diverse formaten

De boeken worden meestal gescand in jpeg- of tiff-formaat, 24 bits kleur, 300 DPI, maar andere resoluties zijn natuurlijk ook mogelijk. Bij het scannen kunnen de linker- en rechterpagina gescheiden opgeslagen worden. Na scanning worden vaak pdf-bestanden, eventueel met OCR (tekstherkenning) en/of Alto-bestanden gemaakt.

Deze bedrijven kiezen voor Karmac I&I

Om deze video te zien dien je marketing-cookies te accepteren.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over de digitalisering van boeken of erfgoed? Neem telefonisch contact met ons op via 0320 286 959 of vul het contactformulier in. Wij voorzien u graag van meer informatie. Wilt u een ander type administratie laten digitaliseren door Karmac? Ook daarvoor kunt u contact opnemen.

Vragen?

We helpen je graag.

Demy van Leusden

T. 06 3017 7309
E. Demy.van.Leusden@karmac.nl

Stuur Demy een e-mail

Stuur Demy een e-mail

© Copyright Karmac Informatie Innovatie 2024 | Powered by iClicks | Sitemap | Cookieinstellingen | Privacy verklaring
06 5181 9761 Contact