Cultureel erfgoed digitaliseren

Wij zijn gespecialiseerd in het digitaliseren van erfgoedcollecties en andere bijzondere en kwetsbare erfgoeddocumenten. Door digitalisatie heeft u te allen tijde digitale toegang tot de erfgoedcollecties en zijn de archiefstukken vanaf iedere plek ter wereld digitaal te raadplegen.

Het digitaliseren van cultureel erfgoed is belangrijk voor het behouden van de identiteit van een land of cultuur. Dit culturele kapitaal wordt op diverse manieren ingezet om een maatschappelijke, economische of wetenschappelijke bijdrage te leveren aan de samenleving. Het is daarom vanzelfsprekend dat cultureel erfgoed behouden dient te worden. Door de digitalisering van erfgoed maken we dit mogelijk. Met het digitaliseren van cultureel erfgoed ervaart u de volgende voordelen:

  • Digitaal cultureel erfgoed is publiekelijk en digitaal toegankelijk
  • Een digitaal archief is kosten- en tijdbesparend
  • Laat uw archief bij Karmac I&I of op locatie digitaliseren
  • Door metadatering zijn uw documenten digitaal doorzoekbaar
  • Bescherm uw erfstukken tegen mogelijke schade door raadpleging

Meer weten over cultureel erfgoed digitaliseren? Neem contact op met Karmac I&I via de onderstaande button. We staan u graag te woord.

Karmac I&I: specialist in het digitaliseren van cultureel erfgoed

Karmac I&I voert sinds 1974 complexe scanprocessen uit en is uitgegroeid tot dé specialist op het gebied van digitalisering van cultureel erfgoed. Het is ons doel om erfgoed te beschermen en toegankelijk te maken, zodat het een waardevolle toekomst krijgt. Het digitaliseren van erfstukken is in de laatste jaren sterk in populariteit gestegen onder erfgoedinstellingen, zoals musea, bibliotheken en archieven. Digitalisering draagt eraan bij dat veel erfstukken en collecties beter doorzoekbaar en online toegankelijk zijn, nu én in de toekomst.

De passie van Karmac is het verleden en het heden digitaliseren voor de toekomst!

Metamorfoze

Metamorfoze is de naam van het Nationaal Programma voor het Behoud van het Papieren Erfgoed en is ondergebracht bij de Koninklijke Bibliotheek. Het programma is opgericht in 1997 en is een initiatief van het Ministerie van OCW. Metamorfozeselecteert boeken, kranten en tijdschriften voor digitalisering.

Het digitalisatieproces

De specialisten van Karmac beschikken over jarenlange ervaring en kennis op het gebied van het digitalisatieproces van cultureel erfgoed. We zijn gespecialiseerd in het zorgvuldig digitaliseren van kwetsbare stukken. Het digitalisatieproces is afhankelijk van het type erfgoedstuk dat gedigitaliseerd wordt, zoals gebonden, losbladig, beeld- en/of filmmateriaal. Hoewel het proces altijd op maat wordt gemaakt, zijn er een aantal stappen die altijd van toepassing zijn.

Stap 1: inventarisatie op locatie

De eerste stap is een bezoek en inventarisatie bij u op locatie. Tijdens dit bezoek bespreekt de accountmanager de mogelijkheden van het digitalisatieproces met u.

Stap 2: vaststellen van de offerte

Vervolgens ontvangt u een offerte op maat. Hierin staat stap voor stap beschreven op welke wijze Karmac uw archiefstukken gaat digitaliseren.

Stap 3: startgesprek

Nadat u akkoord op de offerte heeft gegeven, plant onze projectleider een startgesprek met u in, om de verdere stappen binnen het digitalisatieproces te bespreken en af te stemmen op uw wensen.

Stap 4: projectuitvoering

Uw archiefstukken worden zorgvuldig en in een geconditioneerde en beveiligde ruimte verwerkt, conform de geldende eisen, zoals Metamorfoze. De scanfaciliteiten van Karmac zijn hierop toegespitst. Karmac beschikt over de nieuwste scanners om hoogkwalitatieve (en Metamorfoze high) opnames te maken en automatische kwaliteitscontroles uit te voeren. Karmac maakt gebruik van unieke digitaliseringsystemen en kwaliteitsprocessen, om voor u als opdrachtgever de beste opname te maken van het unieke culturele erfstuk!

Digitalisering van kwetsbare erfgoedstukken

Zorgvuldigheid is tijdens het digitalisatieproces van essentieel belang. Onze medewerkers beschikken over specialistische kennis en volgen tijdens het digitaliseren de strenge richtlijnen van omgang met cultureel erfgoed, die zowel landelijk als internationaal gelden. De cultureel erfgoeddocumenten zoals kaarten en historische documentatie worden op deze manier voor toekomstige generaties bewaard en toegankelijk gemaakt.

Archiefstukken altijd toegankelijk

Karmac denkt graag met u mee over het verrijken en toegankelijk maken van uw archiefstukken. We zetten hiervoor unieke technieken in, waaronder barcodeherkenning, metadatering, tekstherkenning (Optical Character Recognition) en of Machine Learning (Artificial Intelligence). Samen met onze partners denken we graag met u mee om tot nieuwe innovatieve oplossingen te komen. Er is altijd een perfecte manier om uw archiefstukken toegankelijk te maken voor u en uw klanten.

Culturele documenten digitaliseren

Binnen het cultureel erfgoed digitaliseren we verschillende soorten documenten, waaronder:

Meer archiefstukken digitaliseren

Wist u dat we naast cultureel erfgoed, veel andere soorten archiefstukken digitaliseren? Karmac I&I is dé totaalspecialist in het digitaliseren van al uw persoonlijke, zakelijke of gemeentelijke documenten, zoals:

Daarnaast is het mogelijk om uw fysieke archieven bij ons op te slaan, ze via ons te laten vernietigen en uw digitale dossiers up-to-date te houden door middel van Scan-to-Karmac.

Meer informatie over het digitaliseren van cultureel erfgoed

Wilt u meer informatie over het digitaliseren van uw culturele erfstukken? Neem dan contact met ons op via de onderstaande buttons. Onze specialisten geven graag antwoord op
al uw vragen en helpen u met het vinden van de juiste digitalisatiemethode voor uw documenten. Ook sturen we u graag een vrijblijvende offerte voor het digitaliseren van cultureel erfgoed.

Deze bedrijven kiezen voor Karmac I&I

© Copyright Karmac Informatie Innovatie 2024 | Powered by iClicks | Sitemap | Cookieinstellingen | Privacy verklaring