< p>

Digitalisering erfgoed

Cultureel erfgoed is belangrijk voor het behouden van de identiteit van een land of cultuur. Dit culturele kapitaal kan op diverse manieren ingezet worden om een maatschappelijke, economische of wetenschappelijke bijdrage te leveren aan de samenleving. Het is daarom vanzelfsprekend dat cultureel erfgoed behouden dient te worden. Door de digitalisering van erfgoed maken we dit mogelijk. Karmac I&I is gespecialiseerd in het digitaliseren van erfgoedcollecties. Dankzij dit proces beschikt u te allen tijde over digitale toegang tot erfgoedcollecties en kunt u vanaf elke werkplek de benodigde documenten opvragen.

De digitalisering van erfgoed levert u de volgende voordelen op:

  • Informatie toegankelijk vanaf elke werkplek
  • Digitalisering op locatie mogelijk
  • Kosten- en tijdbesparend
  • Erfstukken beschermd tegen brand- en waterschade

Meer weten over de digitalisering van erfgoed? Neem contact op met Karmac I&I. We staan u graag te woord.

De specialist in het digitaliseren van cultureel erfgoed

Karmac I&I voert sinds 1974 complexe scanprocessen uit en is uitgegroeid tot dé specialist op het gebied van digitalisering. Het is ons doel om erfgoed te beschermen en bereikbaar te maken, zodat het een waardevolle toekomst krijgt. Het digitaliseren van erfstukken is in de laatste jaren sterk in populariteit gestegen onder erfgoedinstellingen, zoals musea, bibliotheken en archieven. Digitalisering heeft ertoe bijgedragen dat veel erfstukken en collecties beter doorzoekbaar en online toegankelijk zijn. Nu en in de toekomst.

Het digitalisatieproces

De specialisten van Karmac I&I beschikken over jarenlange ervaring en kennis op het gebied van digitalisering. We zijn gespecialiseerd in het zorgvuldig digitaliseren van kwetsbare stukken. Het digitalisatieproces is afhankelijk van het type erfgoedstuk (tekst, beeld, audio, video) dat we gaan digitaliseren. Wel is er een aantal stappen die altijd van toepassing zijn. De eerste stap is een bezoek en inventarisatie bij u op locatie. Tijdens dit bezoek bespreekt de accountmanager de mogelijkheden met u. Vervolgens ontvangt u een offerte op maat. Na uw akkoord gaan we aan de slag. Onze projectleiders nemen contact met u op om het project te bespreken en af te stemmen op uw wensen.

Onze dienstverlening stopt niet na het digitaliseren van uw erfgoed. Indien gewenst ontzorgt Karmac I&I u bij het up-to-date houden van uw digitale archief. Dankzij de Scan-To-Karmac is dit mogelijk.

Het digitaliseren van kwetsbare erfgoedstukken

Cultureel erfgoed dient beschermd te worden. Daarom is zorgvuldigheid tijdens het digitalisatieproces van essentieel belang. Onze medewerkers beschikken over specialistische kennis en volgen de strenge richtlijnen bij het digitaliseren van erfgoed. Cultureel erfgoed, zoals kaarten en historische documentatie, wordt op deze wijze voor toekomstige generaties bewaard.

Meer documenten digitaliseren

Naast het digitaliseren van erfgoed is Karmac I&I gespecialiseerd in de digitalisatie van andere documenten, zoals:

Meer informatie over het digitaliseren van erfgoedcollecties

Wilt u meer weten over de digitalisering van erfgoed? Schrijf u dan vandaag nog in voor een van onze gratis lunchbijeenkomsten in Lelystad. Ook kunt u ons rechtstreeks bereiken door te bellen naar 0320 286 959 of door te mailen naar info@karmac.nl. We voorzien u graag van meer informatie.