Tekening- en grootformaatscanning

Bij het scannen van tekeningen en documenten van groot formaat is het belangrijk om een hoogstaande kwaliteit te behouden. Karmac beschikt over gespecialiseerde scanners die het mogelijk maken om kwetsbare en grote documenten te scannen, zonder ze te beschadigen.

Groot formaat scannen met kwaliteitsbehoud

Karmac digitaliseert al jaren allerlei soorten tekeningen. De kwaliteit van originele tekeningen varieert enorm. Dit ontstaat deels door de ouderdom, deels door de wijze van bewaren en het gebruik. Denk hierbij o.a. aan blauwdrukken, achtergronden met veel “ruis”, dunne (potlood-)lijnen, vage stempels in kleur en vouwen: tekeningscanning biedt allerlei uitdagingen!

Karmac lost die uitdagingen graag voor u op door de inzet van gespecialiseerde apparatuur in combinatie met onze jarenlange expertise. Voor normale toepassingen beschikt Karmac over geavanceerde doorvoersystemen waarmee we in verschillende resoluties (zwart-wit, grijswaarden of kleur) uw tekeningen digitaliseren.

Groot formaat scannen met kwaliteitsbehoud

Voor kwetsbare tekeningen, andere groot formaat originelen zoals affiches en/of wanneer kwaliteit van het hoogste belang is, beschikken we over zogeheten stationaire scanners. Bij deze scanners wordt de tekening op een vacuümtafel gelegd en is de camera gepositioneerd boven dit opnamevlak. De tekening wordt niet bewogen tijdens digitalisering en er is (behalve het contact met de vacuümtafel) verder geen raakvlak met de apparatuur. Hiermee wordt voorkomen dat originelen beschadigd worden en wordt tevens een hoge scankwaliteit (met onder meer hoge scherpte en maatvastheid) bereikt.

Wilt u meer informatie over de digitalisering van tekening- & grootformaat scanning? Schrijf u dan vandaag nog in voor een van onze gratis lunchbijeenkomsten in Lelystad of neem telefonisch contact met ons op 0320 286 959 of vul het contactformulier in. Wij voorzien u graag van meer informatie.

Vragen?

We helpen je graag.

Nadine Jongeneelen

T. 06-51819761
E. nadine.swaan@karmac.nl

Stuur Nadine een e-mail

Stuur Nadine een e-mail

© Copyright Karmac Informatie Innovatie 2022 | Powered by iClicks | Sitemap | Cookieinstellingen | Privacy verklaring
Bel: 06-51819761