Microfilm scannen

Microfilm was ooit een innovatieve manier voor het efficiënt en ruimtebesparend bewaren van documenten. Karmac helpt u graag met het digitaliseren van de kwetsbare microfilms om uw documenten online toegankelijk en raadpleegbaar te maken.

Over het digitaliseren van microfilms

Al sinds het begin van de jaren 90 digitaliseren wij mircofilms. In de jaren 90 nam het digitaliseren van microfilms een grote vlucht en zijn wij uitgegroeid tot één van de grootste microfilm-servicebureaus van Nederland.

Voor alle voorkomende microfilms kunt u bij ons terecht. Karmac beschikt over specifieke "specialistische" apparatuur waarmee zowel gescand kan worden in zwart/wit als in grijswaarden en in verschillende scanresoluties.

De voordelen van digitale microfilms

  • Elektronische, veilige opslagplaats voor microfilm
  • Scanning on demand
  • Geconditioneerde opslag voor fysieke microfilms
  • Kostenbesparend en efficiëntie verhogend

Vragen?

We helpen je graag.

Nadine Jongeneelen

T. 06-51819761
E. nadine.swaan@karmac.nl

Stuur Nadine een e-mail

Stuur Nadine een e-mail

Richtlijnen scannen microfilms

Wij zijn nauw betrokken geweest bij het tot stand komen van de "Richtlijnen scannen Microfilms" in het kader van het Metamorfoze programma. De richtlijnen zijn bedoeld voor een hoge kwaliteit digitalisering van microfilm-materiaal. Er worden zeer strenge en objectieve kwaliteitseisen aan de digitalisering gesteld, zodat de afbeeldingen (zogenaamde “preservation masters”) die volgens deze richtlijnen worden geproduceerd in principe de originele objecten kunnen vervangen. Tevens leveren wij microfilmscantargets die worden gebruikt om microfilm-apparatuur te kunnen afstellen.

Ontsluiten van microfilms

Naast scankwaliteit is natuurlijk ook de ontsluiting van de gedigitaliseerde beelden van groot belang, bij Karmac beseffen wij dat als geen ander. Daarom leggen wij voor u ook de koppelingen met reeds in uw organisatie aanwezige databases en/of databestanden. Met name bij 16mm microfilms kunnen op die manier, met behulp van blips of beeldnummers, eenvoudig uw gedigitaliseerde bestanden ontsloten worden.

Microfilm scanning on-demand

Speciaal voor de microfilm-archieven die nog maar zeer beperkt geraadpleegd worden, hebben wij een scanning-on-demand oplossing ontwikkeld. Nu de beschikbaarheid van microfilmaflees- en afdrukapparatuur afneemt en onderhoudscontracten voor dergelijke apparatuur steeds duurder worden, loopt de prijs per afdruk/scan omgerekend vaak op tot tientallen of zelfs honderden euro's. Onze scanning-on-demand-service (gecombineerd met onze geconditioneerde opslag) is dan een uitkomst. Uw microfilms worden opgeslagen in onze geconditioneerde opslag, wanneer u een film of deel van een film nodig heeft, wordt deze voor u gescand en digitaal beschikbaar gesteld. U beperkt daarmee uw kosten terwijl continuïteit en beschikbaarheid van uw informatie op microfilm gegarandeerd blijft.

Over Metamorfoze

Metamorfoze is het Nationaal Programma voor het behoud van het papieren erfgoed en is ondergebracht bij de Koninklijke Bibliotheek. Het programma is een initiatief van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Deze bedrijven kiezen voor Karmac I&I

Vragen?

We helpen je graag.

Nadine Jongeneelen

T. 06-51819761
E. nadine.swaan@karmac.nl

Stuur Nadine een e-mail

Stuur Nadine een e-mail

© Copyright Karmac Informatie Innovatie 2022 | Powered by iClicks | Sitemap | Cookieinstellingen | Privacy verklaring
Bel: 06-51819761