< p>

Patiëntendossiers digitaliseren

Met een bewaarplicht voor alle patiëntendossiers, neemt een analoog archief van zorginstanties veel ruimte in beslag. Karmac is een specialist als het gaat om patiëntendossiers digitaliseren. De specialisten van Karmac Informatie & Innovatie zijn u graag van dienst bij de eerste stap naar een digitaal, effectief en consistent beheer van uw dossiers.

Uw patiëntendossiers laten digitaliseren door Karmac of meer informatie over onze andere digitaliseringswerkzaamheden? Schrijf u in voor een van onze gratis lunchbijeenkomsten in Lelystad. Karmac Informatie en Innovatie is ook bereikbaar via 0320 286 959 en ons contactformulier.

Waarom dossiers van patiënten digitaliseren?

Patiëntendossiers digitaliseren vergemakkelijkt onder andere de uitwisseling van gegevens wanneer patiënten elders behandeld worden. Ook is met digitale patiëntendossiers geen fysieke opslagruimte meer nodig. Naast deze voordelen is het digitaliseren van patiëntendossiers financieel voordeliger dan het bijhouden van fysieke dossiers.

Importsystemen voor digitale patiëntendossiers

De specialisten van Karmac Informatie & Innovatie kunnen patiëntendossiers in de volgende systemen digitaliseren:

  • Elektronisch patiëntendossier (EPD)
  • Ziekenhuisinformatiesysteem (ZIS)
  • Huisartsinformatiesysteem (HIS)
  • Documentmanagementsysteem (DMS)

We leveren de digitale patiëntendossiers zo aan dat u deze direct in uw raadpleegsoftware kunt bekijken. Snel, kostenbesparend en veilig.

Mogelijkheden bij het digitaliseren van patiëntendossiers

Voor het digitaliseren of opslaan van vertrouwelijke archieven bieden wij verschillende mogelijkheden:

  • We digitaliseren volledige patiëntendossiers
  • We slaan de volledige patiëntendossiers op

Gegevens snel gevonden met metadata

Door digitale patiëntendossiers te voorzien van metadata, vindt u snel het dossier van uw patiënt. De specialisten van Karmac Informatie & Innovatie digitaliseren ieder patiëntendossier als PDF en voorzien het document van een specialisme en een datum. Aan de hand van zogenoemde Optical Character Recognition (OCR) worden digitale patiëntendossiers volledig doorzoekbaar. De OCR software zet alle tekst namelijk om in metadata, waardoor het doorzoeken van patiëntendossiers geen tijdrovende klus meer hoeft te zijn.

Digitale dossiers: veiligheid gewaarborgd

Bij Karmac staat veiligheid van informatie voorop. Onze scans voldoen daarbij aan de authenticiteitseisen. Om de veiligheid van patiëntgegevens te waarborgen, hanteert Karmac Informatie en Innovatie de volgende werkmethoden:

  • We slaan de digitale patiëntendossiers op – en verwerken ze – conform de wet- en regelgeving.
  • Onze medewerkers beschikken over een recente Verklaring Omtrent Gedrag.
  • Iedere werknemer is zich bewust van de geheimhoudings- en integriteitsplicht én heeft beide ondertekend.
  • Onze opslagruimte voldoet aan alle wettelijke eisen.

Laat uw patiëntendossiers digitaliseren door Karmac

Wilt u de stap zetten naar digitale patiëntendossiers of wilt u meer informatie over onze andere digitaliseringswerkzaamheden? Meld u dan aan voor een van onze gratis lunchbijeenkomsten in Lelystad. We zijn via 0320 286 959 en via info@karmac.nl te bereiken.