Bent u al klaar voor de komst van de AVG?

Door digitaliseren beter voorbereid op de AVG.

Nog minder dan vier maanden voordat hij van toepassing is. De veelbesproken AVG. De AVG voorziet niet alleen in nieuwe regels, die vaak als bedreiging worden gezien. Het verzwaart ook bepaalde eisen, waardoor bedrijven beter in staat zijn verantwoording af te leggen over de manier waarop ze persoonsgegevens beschermen. Daarin schuilt juist een kans. Privacy moet dus onlosmakelijk deel uitmaken van de werkwijze van bedrijven.

Bedrijven die overwegen niets met de AVG te doen, worden misschien op andere gedachten gebracht als ze de boetes voor niet-naleving horen. Die lopen namelijk significant op. De hoogste geldstraf kan oplopen tot €20 miljoen of 4% van de wereldwijde omzet van een bedrijf. Overtreders betalen de hoogste van die twee.

Papier

Nu organisaties meer en meer in de cloud werken, loopt het aantal papieren documenten binnen bedrijven steeds verder terug. Desondanks werken we nog wel graag met papier. Het heeft ook als medium ook zeker een aantal voordelen: je kunt het gemakkelijk meenemen en heel lang bewaren. Bovendien kun je er in een makkelijk en snel een notitie op maken. Het verwerken van papier kost echter meer tijd dan nodig. De documenten moeten immers handmatig gesorteerd, geclassificeerd, verspreid, beheerd en bewaard worden. Door te digitaliseren kan dit veel efficiënter verlopen.

Digitale voordelen

Met de aankomende AVG zijn de kansen talrijk. Organisaties kunnen hun logge, papieren processen digitaliseren en meteen de juiste digitale kaders opstellen. Door het invoeren van bedrijfsbrede digitalisering, kan u digitaal orde op zaken stellen en tegelijkertijd compliant zijn aan de AVG. Door te digitaliseren voldoet u dus makkelijker aan de eisen die gesteld worden in de AVG. Informatie digitaal vastleggen, verwerken en bewaren helpt dus niet alleen bij het naar een aanzienlijk hoger niveau tillen van uw organisatie, maar biedt tegelijkertijd de kans om bij te dragen aan een tijdige naleving van de AVG.

Wij zien dat organisaties nu de voordelen van meer wendbaarheid (Agile), een hogere productiviteit en lagere kosten beginnen te ervaren. Al deze zaken worden eenvoudiger bij digitalisering en automatisering. Nu de AVG of GDPR bijna werkelijkheid wordt, schieten aanbieders met kant-en-klare bulkoplossingen als paddenstoelen uit de grond. De praktijk laat echter zien dat ieder bedrijf juist zijn eigen unieke behoeften en mogelijkheden in kaart moet brengen.

Uw dossiers digitaliseren en meteen voldoen aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)?

Wilt u meer informatie over de digitalisering van dossiers? Schrijf u dan vandaag nog in voor een van onze gratis lunchbijeenkomsten in Lelystad of neem telefonisch contact met ons op door te bellen naar 0320 286 959 of mail naar info@karmac.nl. Wij voorzien u graag van meer informatie.

Neem contact op

© Copyright Karmac Informatie Innovatie 2024 | Powered by iClicks | Sitemap | Cookieinstellingen | Privacy verklaring