Nieuws

Onze stand op het NVVB

Onze stand op het NVVB

Vandaag staat onze stand paraat op het Nederlandse Vereniging voor Burgerzaken (NVVB) congres in Noordwijk. Karmac helpt de

Lees meer

Karmac Informatie & Innovatie is sinds 2017 'goudsponsor' van het project Surfkids.

Karmac Informatie & Innovatie is sinds 2017 'goudsponsor' van het project Surfkids. In 2019 wordt het project wederom door Karmac I&I ondersteund! Stichtingen. Surfkids is een online interactief platform inclusief een magazine dat elk kwartaal gratis aan kinderen in ziekenhuizen wordt aangeboden. Het magazine is direct gekoppeld aan de website en bevat voornamelijk educatieve, leuke en informatieve content. De volgende goede doelen zijn begunstigden van Surfkids: Opkikker, Metakids & Make a Wish.#Sponsor #Surfkids #goededoelen

Lees meer

Agenda evenementen en beurzen

Op verzoek van vele hierbij een voorlopige agenda waar Karmac Informatie & Innovatie de komende tijd te vinden is. Op dit moment zijn de datums van de regiobeurzen van de Nederlandse vereniging voor Burgerzaken onbekend.

Lees meer

Karmac sponseert de stichting “Leven Met Kanker”.

Karmac sponseert de stichting “Leven Met Kanker”.

Karmac I&I steunt regelmatig goede doelen, waaronder de stichting ‘Leven met Kanker’. Sinds 2017 wordt de stichting door Karmac I&I gesponsord. De stichting “Leven Met Kanker” is opgericht in 1993 en bestaat uit nabestaanden van overleden kankerpatiënten(tjes) en zijn allemaal vrijwilligers. De stichting “Leven Met Kanker” is een particulier initiatief. Wat eens begon op een zolderkamertje is nu uitgegroeid tot een behoorlijke grote landelijke organisatie.

Lees meer

Rug

Een week geleden heeft de Rijksuniversiteit Groningen een Lunch & Learn sessie bij Karmac Informatie & Innovatie bijgewoond. De bijeenkomst vond plaats in de nieuwe eventzaal van onze zusterbedrijf IVIO. Een grote selectie boeken van de Universiteitsbibliotheek Groningen worden in het kader van het KB Metamorfoze project al door Karmac I&I gedigitaliseerd.

Lees meer

Masterclass: ‘Karmac doet zaken met Aruba en Curaçao’.

Masterclass: ‘Karmac doet zaken met Aruba en Curaçao’.

Internationaal Ambitieus heeft op dinsdag 22 januari de masterclass ‘Zakendoen met Aruba en Curaçao’ georganiseerd. De aanleiding van de masterclass is om Nederlandse bedrijven beter voor te bereiden op het zakendoen met Aruba en Curaçao. Dit was op het gebied van marktkenmerken, zakelijke cultuurverschillen, fiscaliteit en het praktische gedeelte wat Nadine Swaan van Karmac Informatie & Innovatie voor haar rekening nam. Dit is een belangrijk onderdeel om de bedrijven bewust te maken van de uitdagingen die om de hoek komen kijken en met praktische voorbeelden opgelost kunnen worden. KMM-groep is met de IVIO onderwijsinstelling en Karmac I&I al geruime tijd actief in het Caribisch gebied. In 2010 is Karmac I&I begonnen met een digitaliseringsproject op Curaçao, waarna men ook op St. Maarten aan de slag ging. In 2013 kwam de eerste opdracht op Aruba voor de Burgerlijke Stand, die kort daarna een groot vervolg kreeg bij DIMAS. Bent u benieuwd hoe deze projecten verlopen zijn, lees dan onze referenties ‘Sint maarten’ en ‘Met Karmac op Aruba naar DIMAS 2.0.

Lees meer

Het Nieuwe Werken met personeelsdossiers: let op de AVG

Het Nieuwe Werken met personeelsdossiers: let op de AVG

voor jullie gevonden: Met Het Nieuwe Werken (HNW) kunnen medewerkers onafhankelijk van tijd en plaats aan de slag – ook HR met de personeeldossiers. Maar dan moeten die wel gedigitaliseerd zijn. En is dat dan ook op de juiste manier gebeurd? Een klein foutje is al snel een datalek. Een loonstrook van de heer A. Jansen die in het dossier van de heer B.

Lees meer

Karmac helpt 4 instellingen bij het digitaliseren van 260.000 pagina’s WO2-archief

Karmac helpt 4 instellingen bij het digitaliseren van 260.000 pagina’s WO2-archief

Het Bevrijdingsmuseum Zeeland (BMZ), Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis (IISG), Regionaal Archief Nijmegen (RAN) en Verzetsmuseum Amsterdam (VMA) conserveren en digitaliseren samen, op initiatief van het Netwerk Oorlogsbronnen, bijna 34 meter (260.000 pagina’s) archief uit de Tweede Wereldoorlog. Het programma voor het behoud van het papieren erfgoed Metamorfoze honoreerde de aanvraag van WO2-collecties deze zomer. Dit najaar gaan de eerste archieven bij Karmac Informatie & Innovatie onder de scanner. De bedoeling is dat ze in de loop van 2019 en 2020 online te raadplegen zijn.

Lees meer

Karmac op de NVVB beurs!

Karmac op de NVVB beurs!

Wederom staan wij dit jaar op diverse beurzen of partnerdagen. Zo treft u ons op de volgende NVVB beursdagen in verschillende delen van Nederland. De NVVB ondersteunt gemeenten bij hun verantwoordelijkheden op het gebied van Burgerzaken, zodat zij elke inwoner en ondernemer in Nederland een uitstekende dienstverlening kunnen bieden. Karmac digitaliseert al vele jaren akten van de Burgerlijke Stand. Bij Karmac is digitaliseren meer dan alleen het scannen van de akten.

Lees meer

Karmac informatie & Innovatie komt in actie voor de kinderen in Kaapverdië.

Karmac informatie & Innovatie komt in actie voor de kinderen in Kaapverdië.

Karmac sponseert de campagne ‘The Hike’. TVM Verzekeringen houdt een inzamelingsactie voor deze campagne. Karmac doneert €250-, voor de sponsorloop dat door SOS Kinderdorpen wordt georganiseerd. The Hike is een sponsorloop op 20 en 21 oktober dwars door de ruige natuur van het Kaapverdische eiland Sao Vincente. Tijdens deze sportieve en uitdagende 24- uurs wandeling.

Lees meer

Junior accountmanager

Onze Salesteam heeft jouw enthousiasme en commerciële drive nodig! Door de snelle groei van Karmac zijn wij op zoek naar versterking van het Salesteam. In de rol van Junior accountmanager krijg je de mogelijkheid om commerciële kansen te spotten en hier proactief op in te haken. Je belangrijkste taken en verantwoordelijkheden zijn: Analyseren van de markt, inventariseren van accounts en opstellen van een strategisch accountplan. Verzorgen van (koude) acquisitie, het benaderen van potentiële klanten en het geven van presentaties. Fungeren als eerste aanspreekpunt tussen de klant en het bedrijf.

Lees meer

Traineeship Sales/Management Trainee programma

Traineeship Sales/ Management Trainee programma Je wordt opgeleid tot accountmanager en leert alle ins en outs van het vak! In deze functie maak je deel uit van het Salesteam dat zich bezig houdt met het verkopen van onze diensten. Als toekomstige accountmanager ben je samen met je collega’s verantwoordelijk voor de administratieve taken en de klanten in het MKB Segment. Binnen het Traineeship bij Karmac staat persoonlijke aandacht, intensieve begeleiding en zelfontplooiing centraal. Je belangrijkste taken en verantwoordelijkheden zijn: Je ondersteunt de Accountmanagers bij de administratieve uitvoer van hun werkzaamheden voor hun klantenbestand.Verzorgen van (koude) acquisitie, bijvoorbeeld middels het benaderen van potentiële klanten en het geven van presentaties.

Lees meer

Beachvolleybal toernooi in Swifterbant

Beachvolleybal toernooi in Swifterbant

Zondag 8 juli heeft Karmac meegedaan met het beachvolleybal toernooi in Swifterbant. Helaas hebben de medewerkers van Karmac het podium niet bereikt. Ondanks dit hebben ze erg genoten van het toernooi en van het prachtige weer. Deze zonnige dag is met een feestmaaltijd afgesloten. Hierbij wilt het volleybalteam van Karmac alle supporters voor hun aanwezigheid en steun bedanken.

Lees meer

KMM Groep neemt M&R B.V. over

KMM Groep neemt M&R B.V. over

De Kennis, Marketing & Media (KMM) Groep uit Lelystad heeft M&R B.V. uit Kampen overgenomen. M&R is gespecialiseerd in digitalisering en archiefopslag en bedient klanten in de Benelux.  Over M&R M&R scant, archiveert en beheert voor opdrachtgevers documenten, tekeningen, aansluitschetsen, kranten, tijdschriften, boeken en andere informatiedragers.

Lees meer

Karmac Informatie & Innovatie ISO 27001 gecertificeerd.

Wat is ISO 27001? Het is een standaard die gaat over informatiebeveiliging. In deze standaard staat hoe je procesmatig met het beveiligen van informatie kan omgaan, met als doel om de vertrouwelijkheid, beschikbaarheid en integriteit van informatie binnen een organisatie zeker te stellen.

Lees meer

AFAS open dag Zorg en Onderwijs

Op 22 en 23 mei stonden wij op de AFAS Open dag Zorg en Onderwijs. Tijdens deze zonovergoten dag hebben wij veel (toekomstige) relaties gesproken over het digitaliseren van de personeelsdossiers. De casussen zijn zeer divers. Van vele meters papierendossiers in de kast tot een digitale conversie naar de structuur in AFAS. De opkomst was boven verwachting.

Lees meer

Heeft u uw klappers al digitaal?

De Justitiële Informatiedienst (Justid) heeft in samenwerking met Nationaal Archief (NA) een project gestart dat moet leiden tot de overbrenging van de dubbele akten van de burgerlijke stand van de jaren 1981 t/m 2000. De gemeenten worden verzocht om uiterlijk 15 mei de zogenoemde klappers akten Burgerlijke Stand van de jaren 1981 tot en met 2000 in te leveren. Deze klappers kunnen zowel digitaal als Excelbestand worden aangeleverd. Het gaat in deze om de volgende akten (of afschriften daarvan) en latere vermeldingen op voornoemde akten (artikel 30 Besluit burgerlijke stand 1994): overlijden; (omzetting van) huwelijk; echtscheiding; (omzetting of beëindiging van) geregistreerde partnerschappen. Heeft u uw klappers al digitaal? Karmac ondersteund u graag in het digitaliseren van de akten van de burgerlijke stand en het overnemen van de klappers.

Lees meer

NVVB jaarcongres 18 & 19 april Noordwijkerhout

NVVB jaarcongres 18 & 19 april Noordwijkerhout

Op 18 en 19 april 2018 staat Karmac op het NVVB jaarcongres dagen in Noordwijkerhout. Het thema van dit jaar is 'Bestemming Burgerzaken'. Karmac helpt de gemeenten graag met hun streven naar een vriendelijke en professionele dienstverlening. Karmac probeert de bezoekers te informeren over digitalisering mogelijkheden. Daarnaast laat Karmac zich graag inspireren door de leden van de NNVB en de bezoekers van het jaarcongres.

Lees meer

Bent u al klaar voor de komst van de AVG?

Door digitaliseren beter voorbereid op de AVG. Nog minder dan vier maanden voordat hij van toepassing is. De veelbesproken AVG. De AVG voorziet niet alleen in nieuwe regels, die vaak als bedreiging worden gezien. Het verzwaart ook bepaalde eisen, waardoor bedrijven beter in staat zijn verantwoording af te leggen over de manier waarop ze persoonsgegevens beschermen.

Lees meer

'Schoon nu uw personeelsdossiers op'

Met ingang van 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Dit heeft verregaande gevolgen voor de gehele bedrijfsvoering, ook voor de afdeling personeelszaken, bijvoorbeeld als het om het correct beheren van personeelsdossiers gaat. Veel personeelsdossiers voldoen echter nog niet aan de nieuwe eisen, merkt Sayed Nasibdar van Karmac. "Schoon die dossiers nú op - de boetes zijn hoog." Hoe lang mag u een kopie van een identiteitsbewijs van een sollicitant bewaren? En van een medewerker die uit dienst is getreden? Mag u de verslagen van álle functioneringsgesprekken bewaren, of alleen de meest recente verslagen? Bevat het personeelsdossier van elke medewerker wel een loonbelastingverklaring? En stel dat een document van personeelslid P.

Lees meer

Hoog bezoek bij Karmac!

Op donderdag 8 maart ’18 is de gemeente Lelystad oftewel het college van B&W op werkbezoek bij de KMM groep geweest. Het werkbezoek bestond uit een kennismakingsgesprek en een rondleiding over de campus van de KMM groep in Lelystad. De burgemeester Ina Adema en de wethouder Jop Fackeldey waren ontzettend geïmponeerd over de professionaliteit en werkwijze binnen Karmac. Wij willen jullie bedanken voor jullie komst! Zie foto VLNR: Meine Breemhaar, Nadine Swaan, Ina Adema en Jop Fackldey.

Lees meer

Karmac is sinds 2017 'Goudsponsor' van het project Surfkids

Karmac is sinds 2017 'Goudsponsor' van het project Surfkids. Uiteraard wordt het project in 2018 wederom ondersteund door Karmac! Dit project is bedoeld voor zieke kinderen ten gunste van een aantal kindgerichte Stichtingen. Surfkids is een online interactief platform (www.surfkids.nl) inclusief een magazine dat elk kwartaal gratis aan kinderen in ziekenhuizen wordt aangeboden.

Lees meer

De digitale (scholen) zijn weer begonnen!

September. De zomervakantie ten einde, het werk start weer op en scholen en universiteiten openden hun deuren. Nog altijd begroet daar een vriendelijke of strenge docent de nieuwe leerlingen. Maar deels is het gedaante van onderwijsinstellingen de afgelopen jaren flink veranderd. Het krijtje werd vervangen door een digibord, rugzakken bevatten niet langer zware boeken maar een laptop en het vertrouwde rapport maakte plaats voor een online systeem dat elk gewenst moment inzicht biedt in resultaten, aanwezigheid en voortgang.

Lees meer

Uitzending gemist? Karmac in het programma Ondernemend Nederland

Digitaliseringsspecialist Karmac Informatie & Innovatie en Imaging Specialist Elveo B.V. hebben Gemeente Hilvarenbeek zowel letterlijk als figuurlijk uit de brand geholpen door het op een goede manier, met inachtneming van wet- en regelgeving, begeleiden en digitaliseren van dossiers en documenten. Aan het woord Nadine Jongeneelen-Swaan en Leon van Oosterom.

Lees meer

Karmac schenkt sporttassen en voetballen aan voetbalteam JO11-2 van Swift ‘64

Digitaliseringsbedrijf Karmac Informatie & Innovatie B.V. uit Lelystad schenkt sporttassen en voetballen aan jeugdvoetbalteam JO11-2 van Swift '64 uit Swifterbant De sporttassen zijn bedrukt met het logo en de contactgegevens van Karmac Informatie & Innovatie. Op de voetballen, staat het logo van MAC3PARK gedrukt. Net als Karmac Informatie & Innovatie B.

Lees meer

Digitaliseren personeelsdossiers: veiligheid voor alles

Personeelsdossiers vormen voor veel HR-managers nog altijd een flink pijnpunt. De dossiers moeten allereerst voldoen aan uiteenlopende wet- en regelgeving. Daarnaast werken veel bedrijven nog steeds met fysieke dossiers. Probleem hierbij is dat zeker in grotere organisaties je het beheer niet meer effectief kunt uitvoeren. Dan is een digitaal dossier wellicht toch handiger.

Lees meer

Karmac Digitaliseert unieke collectie Noord-Koreaanse posters

Karmac Digitaliseert unieke collectie Noord-Koreaanse posters

Het is een Nederlander die het tot zijn levensdoel heeft gemaakt de Noord-Koreaanse posterkunst te vereeuwigen, de heer Van der Bijl. ‘De Noord-Koreaanse posterdrukkunst is in één woord prachtig,’ vertelt hij. ‘Niet alleen omdat de posters mooi zijn om naar te kijken, ook omdat ze een beeld geven van het socialistische land.’ In totaal verzamelde hij ruim duizend posters uit de periode 1952 – 2010. Geschilderde én gedrukte exemplaren.

Lees meer

Digitaliseren is meer dan scannen alleen.

Digitaliseren is meer dan scannen alleen.

Om het gehele artikel te lezen, 5 Pagin's, Klikt U hier

Lees meer

Karmac Informatie & Innovatie is officieel partner van ADP

Karmac Informatie & Innovatie is officieel partner van ADP

Het specialisme van ADP ligt op het terrein van HR- en salarisdienstverlening. Om hun klanten een goede en complete dienstverlening te bieden heeft ADP diverse partnerships met andere marktpartijen. Samen wordt er gezorgd voor synergie en toegevoegde waarde voor de klant. Én vanaf heden is Karmac Informatie & Innovatie daar één van! Over ADP ADP biedt moderne HRM-afdelingen een volledig flexibele HCM-cloudoplossing voor de loopbaancyclus van hun menselijk kapitaal. ADP Workforce is een volledig flexibele HCM-cloudoplossing voor de loopbaancyclus van menselijk kapitaal.

Lees meer