Digitale dossiers

  • Voor ieder dossiertype een passende oplossing
  • Makkelijk raadpleegbaar dankzij OCR-techniek
  • Informatieveiligheid beter geborgd

Digitale dossiers zijn tegenwoordig onmisbaar voor organisaties. Het gebruik van digitale technologieën heeft geleid tot een revolutie in de manier waarop informatie wordt opgeslagen, beheerd en gedeeld. Het traditionele papieren dossier is steeds meer vervangen door het digitale dossier, wat talloze voordelen biedt.

Karmac is gespecialiseerd in het digitaliseren van uiteenlopende dossiersoorten. Leer alles over het digitale dossier of neem direct contact op met een van de specialisten.

Wat is een digitaal dossier?

Een digitaal dossier is een digitale versie van een traditioneel papieren dossier. In plaats van fysieke dossiers op te slaan, worden alle gegevens digitaal vastgelegd en beheersbaar. Dit betekent dat alle soorten blaadjes, van facturen, contracten, tot klantgegevens en projectdocumentatie, toegankelijk is via documentmanagementsystemen (DMS).

Voordelen van digitale dossiers

  • Efficiëntie: Digitale dossiers maken het gemakkelijk om, mede dankzij OCR, informatie snel te vinden en te delen. Met een paar klikken kunnen medewerkers toegang krijgen tot de benodigde documenten, waardoor kostbare tijd wordt bespaard.
  • Beveiliging: Een digitaal dossier kan worden beveiligd met wachtwoorden en encryptie om ervoor te zorgen dat gevoelige informatie veilig blijft. Dit is vooral belangrijk bij het behandelen van vertrouwelijke gegevens.
  • Samenwerking: Met digitale dossiers kunnen meerdere gebruikers tegelijkertijd aan een document werken, wat de samenwerking en productiviteit binnen teams bevordert. Het delen van informatie en het verzamelen van feedback is eenvoudig en efficiënt.
  • Geen fysieke opslagruimte nodig: De overstap van fysieke dossiers naar digitale dossiers maakt opslagruimte overbodig. Dit bespaart kostbare ruimte en voorkomt langdurig zoeken naar het benodigde dossier.

Digitale dossiers in de praktijk

Veel bedrijven en organisaties hebben al de overstap gemaakt naar digitale dossiers. Een digitaal dossier kan worden opgezet met behulp van speciale software of documentmanagementsystemen. Deze systemen bieden geavanceerde functies zoals zoekmogelijkheden, versiebeheer en workflow automatisering. Tevens zorgt een digitaal dossier ervoor dat organisaties hun operationele processen stroomlijnen en tijd van medewerkers intern te besparen.

Alle mogelijkheden van digitale dossiers

Een digitaal dossier is een breed begrip. Het kan dan ook om verschillende soorten dossiers gaan. Karmac is gespecialiseerd in dossiers scannen. Laat het gewenste dossiertype door Karmac digitaliseren:

Klanten van Karmac

Klaar voor de overgang van fysiek naar digitaal?

Karmac is een toonaangevende dienstverlener van digitale dossieroplossingen voor bedrijven in verschillende sectoren. Heeft u interesse in digitalisering voor uw organisatie? Ontdek de mogelijkheden en neem contact op met Karmac. De specialisten staan klaar om u te adviseren.

© Copyright Karmac Informatie Innovatie 2024 | Powered by iClicks | Sitemap | Cookieinstellingen | Privacy verklaring